Dodeljena sredstva u okviru Programa podrške daljem razvoju MMSP i preduzetnika

Objavio: dana 12.09.2016 | Komentari su isključeni na Dodeljena sredstva u okviru Programa podrške daljem razvoju MMSP i preduzetnika

Komisija za dodelu bespovratnih sredstava Razvojne agencije Srbije, u okviru Programa podrške daljem razvoju privrednih društava, preduzetnika i klastera, održala je sednicu 30. avgusta 2016. godine i na toj sednici odobrila 382 zahteva u ukupnom iznosu od 56.332.750,00 dinara.

 

Javni poziv za prijavljivanje u okviru ovog programa je bio otvoren od 25. maja do 8. jula 2016. godine. Sredstva iz Programa namenjena su za sufinansiranje troškova pružaoca usluga za sledeće aktivnosti:

 

Uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja (implementacija standarda ili sertifikacija ili resertifikacija):
1. implementacija standarda iz oblasti kvaliteta, zaštite životne sredine, bezbednost hrane i standarda u funkciji razvoja privrednog subjekta;
2. sertifikacija sistema menadžmenta kvaliteta i standarda u funkciji razvoja privrednog subjekta;
3. resertifikacija sistema menadžemnta kvaliteta i standarda u funkciji razvoja privrednog subjekta.

 

Priprema za dobijanje prava na korišćenje znaka proizvoda („CE“ znak, eko-znak, FSC CoC, znak organskog proizvoda,itd):
1. usaglašavanje proizvoda sa zahtevima znaka proizvoda.

 

Ove godine Regionalnoj razvojnoj agenciji Jug bilo je podneto ukupno 29 kompletnih zahteva i to najviše sa teritorije Grada Niša i Grada Pirota, zatim sa teritorije Opština Prokuplje, Gadžin Han, Aleksinac, Bela Palanka i Kuršumlija. Od ukupnog broja od 29 prijava čak 22 prijave su prihvaćene za sufinansiranje i to u finansijskom rasponu od 50.000 do 300.000 dinara, a što je u ukupnom iznosu od 4.109.000 dinara. Ove godine je procenat odobrenja aplikacija sa teritorije koju pokriva RRA Jug i najveći do sad i iznosi 76%, a što je ujedno i jedan od najboljih rezultata među akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama (ARRA).

 

Spisak privrednih subjekata kojima su odobrena bespovratna sredstva možete preuzeti u nastavku:

 

[dm]59[/dm]

 

 

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes