Otvoreno sedište Fonda za razvoj u Nišu

Objavio: dana 28.01.2011 | 1 komentar

20. decembar 2011.

U Nišu je otvoreno sedište Fonda za razvoj Srbije na osnovu odluke Vlade Srbije o formiranju te republičke institucije van prestonice.

Sedište Fonda u Nišu otvorili su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović i gradonačelnik Niša Miloš Simonović. Tom prilikom najavljeno je da će iduće godine biti otvorene filijale Fonda i u Kraljevu, Novom Pazaru, Zaječaru, Užicu i Zrenjeninu.

Dinkić je najavio da će u filijalama Fonda raditi troje do petoro zaposlenih, a da će biti objavljen konkurs za zapošljavanje 20 do 30 ljudi u centrali Fonda u Nišu.

Ministar je rekao da će na sednici Upravnog odbora Fonda za razvoj, biti doneta odluka da se kreditini potencijal te institucije poboljša za još 4,2 milijarde dinara čime će kako je naglasio ukupan potencijal Fonda u 2010.godini biti 22 milijarde dinara. Preko Fonda za razvoj preduzetnici će moći direktno da konkurišu za povoljne kredite.

Razvoj malih i srednjih preduzeća preduslov je za razvoj privrede, pa će sada privrednici van Beograda lakše dolaziti do povoljnijih kredita, a otvaranjem filijala u još nekoliko gradova Srbije postupak će biti još jednostavniji.

Gradonačelnik Niša kaže da je Fond za razvoj prva značajna institucija koja prelazi u Niš jer se uskoro očekuje i otvaranje sedišta Srbija voda. On je rekao da 80 odsto građana Srbije živi van Beograda i da je neophodno izmeštanje republičkih institucija budući da su njihova sedišta smeštena u prestonici.

Izvor, www.ni.rs

Jedan komentar

  1. da li se već zna ko će raditi u predstavništvu fonda
    u Užicu

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes