Podrška preduzetništvu

Regionalna razvojna agencija „Jug“ u skladu sa svojom misijom i vizijom pruža podršku razvoju preduzetništva u regionu. Osnovna podrška se ogleda u realizaciji Programa podrške Nacionalne agencije za regionalni razvoj na osnovu Uredbe o utvrđivanju programa mera o rasporedu i korišćenju sredstava za programiranje regionalnog razvoja i podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, s obzirom na to da je Regionalna razvojna agencija „Jug“ deo mreže Akreditovanih regionalnih razvojnih agencija. U okviru tih Mera podrške postoji finansijska i nefinansijska podrška. Sve finansijske Mere se odnose na sufinansiranje troškova projekata malih i srednjih preduzeća, klastera, udruženja i inkubatora do 50% vrednosti projekta. Podška preduzetništvu obuhvata:

  1. Mera podrške malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za jačanje inovativnosti
  2. Mera podrške malim i srednjim preduzećima koja imaju tendenciju brzog rasta – gazele
  3. Program podrške razvoju inovativnih klastera
  4. Program podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika
  5. Program podrške poslovnim inkubatorima kroz dodelu bespovratne finansijske pomoći
  6. Mentoring za 50 novoosnovanih i 100 postojećih MSPP

Pored ove podrške Regionalna razvojna agencija „Jug“ pruža podršku preduzetništvu i kroz realizaciju Standardizovanog seta usluga po metodologiji Nacionalne agencije za regionalni razvoj, a što obuhvata:

  1. Informacije
  2. Obuke
  3. Konsalting
  4. Promocije

Da bi sektor MSPP brže i bolje bio informisan formirali smo i bazu u koju je potrebno da unesete podatke svoje kompanije, kako bismo Vas efikasnije obaveštavali o privrednim aktuelsnostima u regionu.

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes