Poništen postupak davanja koncesije za „Keleš“

Objavio: dana 28.12.2015 | Komentari su isključeni na Poništen postupak davanja koncesije za „Keleš“

U skladu ca ovlašćenjima Javnog partnera, Javno telo za pokretanje i sprovođenje postupka izbora koncesionara za izgradnju i upravljanje Regionalnim centrom za upravljanje otpadom Keleš i pet transfer stanica, Stručni tim i tenderska komisija je donela

 

ODLUKU O ODBIJANJU PONUDE KOJU JE DOSTAVIO KONZORCIJUM URBASER C.A. MADRID – DANHOS DOO BEOGRAD KAO NEPOTPUNU.

 

Kako je to bila jedina dostavljena ponuda, saglasno članu 44. Zakona o Javno privatnom partnerstvu i koncesijama Republike Srbije, POSTUPAK DAVANJA KONCESIJE JE PONIŠTEN.

 

Po isteku roka za žalbu (15 dana od dana donošenja odluka), javno telo će pokrenuti novi postupak davanja koncesije i raspisati javni poziv saglasno članu 44. stav 5. i članu 23. stav 2. alineja 2. Zakona o javno privatnom partnerstvu i koncesijama Republike Srbije.

 

Javni partner – Grad Niš i opštine niškog regiona koje su uključene u projekat i Javno telo – Regionalna razvojna agencija Jug iz Niša, bez obzira na urgentnu potrebu rešavanja problema deponovanja otpada u regionu, insistiraju na potpunoj primeni Zakona i maksimalnoj zaštiti javnog interesa naročito zbog vremenskog perioda trajanja ugovora od 25 godina, tako da veličina zainteresovane kompanije u ovom slučaju nema nikakav uticaj na odlučivanje.

 

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o pokretanju novog postupka davanja koncesije.

 

Ovde možete preuzeti Odluku i Saopštenje:

http://rra-jug.rs/wp-content/plugins/downloads-manager/img/icons/pdf.gif Preuzmite: Saopštenje - Keleš (326.72KB)
Datum objave: 01/12/2015
Opis:

http://rra-jug.rs/wp-content/plugins/downloads-manager/img/icons/pdf.gif Preuzmite: Odluka o poništaju konkursa (749.50KB)
Datum objave: 01/12/2015
Opis:

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes