Realizovani projekti

Eta gradovi

eta-1Cilj projekta Eta gradovi je Informisanje i podizanje svesti u javnosti Srbije o postojećem građevinskom fondu, potrošnji energije u različitim tipovima zgrada i potencijalnim investicionim i neinvesticionim merama za poboljšanje energetske efikasnosti.

Da bi se uspešno sprovela ova kampanja, razni timovi zainteresovanih strana su uključeni u pripremu i u realizaciju projekta. U svakom od tri srpska regiona (jugoistočna Srbija, zapadna Srbija, Vojvodina), koordinaciono telo podržava kampanju u organizacionom smislu. Regionalni tehnički timovi zaduženi su za konkretnu energetsku analizu i termografsku dokumentaciju lokalnih stambenih zgrada. Energetski pasoši će biti izdati za određene lokalne objekte, a objaviće se i potencijalne mere za postizanje energetske efikasnosti. Na lokalnom nivou, uprave gradova učesnika igraju ključnu ulogu jer aktivno podržavanju planiranje i organizaciju i obezbeđuju resurse.

Regionalna razvojna agencija “Jug”, kao rukovodilac regionalnog koordinacionog tima koordiniše sve aktivnosti na teritoriji Južne i Istočne Srbije, dok pruža podršku i rukovodi aktivnostima na teritoriji Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga iz kojeg učestvuju na projektu 4 grada/opštine: Niš, Pirot, Prokuplje i Aleksinac.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju GIZ, programa za energetsku efikasnost.

Više o projektu >>>

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes