Sektor za razvoj ekonomije i ljudskih resursa

Sektor za razvoj ekonomije i ljudskih resursaEkonomsku sliku regiona Poni┼íavlja i Toplice karakteri┼íe koncentracija industrije u Ni┼íu kao najve─Źem centru ju┼żno od Beograda, Pirotu i Prokuplju kao centrima svojih okruga i dominantno poljoprivredno opredeljeni deo ostatka teritorije Topli─Źkog, Ni┼íavskog i Pirotskog okruga.

Reindustrijalizacija ve─çih gradskih centara se ogleda u okretanju ka prate─çim sektorima automobilske industrije, industrije te┼íkih ma┼íina, proizvodnje metala, tekstila i duvana. Razvoj usluga se pre svega koncentri┼íe na sektor informacionih tehnologija i trasporta (avio, drumski i ┼żelezni─Źki).

Podr┼íka MSP sektoru u oblasti razvoja poslovnih sistema, razvoj lanaca dobavlja─Źa i promocijom udru┼żivanja proizvo─Ĺa─Źa kao primarnom mogu─çno┼í─çu nastupa na ve─çim tr┼żi┼ítima, kao i pomo─ç pri privla─Źenju sredstava iz dostupnih razvojnih fondova, je tip usluga koje ─çe RRA JUG pru┼żiti ovom sektoru.

Sektor za razvoj ekonomije i ljudskih resursa

Sve aktivnosti RRA JUG definisane kroz rad sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa, prati kontinuirani rad na podizanju kapaciteta radne snage i njenom prilago─Ĺavanju potrebama savremenog tr┼żi┼íta. RRA JUG ─çe, u saradnji sa ostalim akterima iz regiona i usagla┼íeno sa projekcijom razvoja tr┼żi┼íta, biti uklju─Źena u proces edukacije radno sposobog stanovni┼ítva sa ciljem adaptiranja potreba pojedinca razvojnim potrebama kompanija koje posluju u regionu.

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes